ÉRTÉKESÍTÉSI MŰSZAKI LEÍRÁS

Beépítési mód:
A max. beépítettség: 45 %
Tervezett beépítettség: 34,16 %
Zöldfelület min.: 25 %
Tervezett zöldfelület: 35,19 %
Soroksár legszebb részén a Szentlőrinc Golfklub területe mellett a beruházás során 8 lakóépület valósul meg, melyek 2021. év végén illetve 2022. év elején kerülnek átadásra. Az új lakópark egy új, korszerű és családbarát kertvárosi lakóövezet első része lesz. Az 5629 m2 – es ingatlan Budapesten a XXIII. kerületben a Szentlőrinci telepen található és a Szent László utca, a Kertvárosi körút, a Homokliliom utca és a Liliomfa utca által határos. 2021-ben nagy mértékben változnak az energetikai előírások. Műszaki tartalmunk minden szerkezet esetében, illetve a teljes ház fajlagos energetikai számaiban is megfelel a hatályos elvárásoknak. Az épületek az új EU norma szerint „Közel nulla” energetikai előírásoknak megfelelő emelt műszaki tartalommal rendelkeznek. Az ingatlanon az épületek megközelítése céljából egy középső hosszanti és egy középső kereszt irányú feltáró utat létesítünk. Ezek a belső utak térburkolatot kapnak és gyalogos, valamint helyi, saját lakáshoz tartozó parkolás céljából alakítottuk ki. A tetőkön napelemeket helyezünk el. A lakóterület biztonsága érdekében körben kerítést alakítunk ki. A személybejáratok és a gépjárművek számára készült kapuk korszerű, előregyártott acél szerkezetűek, és nem tömör kialakításúak. A kapuk mellé kukatárolókat és az előírás szerint kerékpártárolókat alakítunk ki.
A telek jelenleg beépítetlen, kialakult telekhatárokkal. A tervezett épületek alápincézetlen, földszint+emelet+tetőtér kialakításúak. A lakások bejárata az elő-, illetve oldalkert felől, jól elszeparált módon kerül kialakításra. A földszinten kapnak helyet a közös időtöltés, vendégfogadás, illetve az ehhez tartozó kiszolgálóhelyiségek. A nappali közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik, nagy üvegfelülettel. Az emeletre és a tetőtérbe, a nappaliból húzott karú lépcsőn keresztül jutunk, ahol az intim zóna terei foglalnak helyet. Az épületek külön almérőkkel rendelkeznek. A villanyórák az osztatlan közös tulajdonon található kerítés melletti kukatárolók falába lesznek kialakítva. A vízóraakna a kerítés mellett kerül kialakításra., ahol helyet kap mindegyik lakás vízóramérője. A gépkocsi behajtás távirányítású kapun keresztül történik. A személyi bejáróknak külön kapu készül. A külső területek (gépkocsi behajtó, személyi bejáró, terasz) Leier Piazza térkő burkolattal készül, szürke színben. Az épület hagyományos építőanyagokkal és korszerű technikával készül, kielégítve a közel nulla energia igény követelményeit. Beton sávalapokon Wienerberger Porotherm 38 Thermo Profi falazattal, hőszigetelt vakolattal és Wienerberger Mesterház Minősítéssel!. A födém monolit vasbetonból készül. Homlokzata jellemzően törtfehér színű vakolt felületű, helyenként mészkőhatású greslap és fehér színű fokozott légzárású és hőszigetelésű műanyag nyílászárókkal, valamint rozsdamentes befogással rendelkező füst színű biztonsági üvegkorláttal.
Merevítő rendszer:
Az épület merevítését a pillérekkel erősített külső és belső hossz- és haránt irányú falazatok, a körbefutó koszorú, gerenda és a monolit vasbeton födém biztosítja.
Alapozás:
A lakóépület alapozása statikus tervező által tervezett statikai kiviteli tervnek megfelelően készül. Az épület sávalapja a teherhordó talaj mélységéig nyúlnak le. Az épület alapozásánál statikai tervekben megjelölt minőségű beton kerül felhasználásra. A sávalapon 15 cm vtg. vasalt aljzat készül.
Falazatok:
Wienerberger Porotherm 38 Thermo Profi falazattal, felmenő szerkezetek teherhordó szerkezetek, vékonyágyazatú habarcsba rakva. A nyílások áthidalása monolit és előre gyártott PHT vagy azzal egyenértékű áthidaló gerendákkal készül. A lakások között 30 cm vtg. Silka mészhomok hanggátló falazat készül.
Teherhordó szerkezet:
A közbenső- és zárófödém 20 cm monolit vasbetonból készül a statikai kiviteli terveken megjelölt minőségű betonból. A lépcső monolit- vagy gipszbetonból tervezett. Az épület földrengéssel szembeni állékonysága az Eurocode-8 (EC8) szerint méretezett vasbeton pillérekkel biztosított.
Tető szerkezet és héjazat:
A lapostetős részeken állókorcolt fémlemez fedés, a 35 fokos nyeregtetők a fedélszék terven megadott keresztmetszeti méretekkel készülnek, Tondach Inspira dizájn cserépfedéssel, modern antracit színben, építész tervek szerinti rétegrenddel.
Vízszigetelések:
A talajon fekvő padló 1 rtg. bitumenes vastaglemezzel szigetelt talajnedvesség ellen, teljes felületen vagy foltonként lángolvasztva. A vízszigetelés alsó rétege alá 1 rtg.-ben kellősítés kerül felvitelre. A bitumenes szigetelés a lábazati falra is felhajtásra kerül. A lapostetőn PVC szigetelés készül a csapadékvíz ellen.
Vízelvezetés:
Az esővíz elvezetése külső vízelvezetéssel történik, függőeresz kialakításával. A bádogos munkák fehér alumínium lemezből kerülnek kialakításra. Hőszigetelések: A talajon fekvő padlón 10 cm, a közbenső födémen pedig, 2+8 cm vastag úsztatóréteg készül. A fafödémre 18 + 10 cm vastagságban kőzetgyapot szigetelés, a homlokzatra 2 cm vastagságban hőszigetelő vakolat kerül. A lábazati hőszigetelés 4 +4 cm vastagságban kerül kialakításra XPS hőszigetelő lemezzel.
Kenhető vízszigetelések:
A vizes helyiségekben és erkélyen, negatív sarkokon hajlaterősítő szalaggal ellátott kenhető használati víz elleni szigetelés készül. A padlókon és fal mentén 30 cm magasságig felkenve, a kád körül 180-200 cm magasságig szigetelve.
Válaszfalak és felületképzés:
A belső válaszfalak Porotherm válaszfallapokból kétoldali vékonyvakolattal készülnek. A falfelületek vakolaton glettelést és fehér alapfestést kapnak Q2-es kivitelben, alap vállalásként fehér diszperziós festés készül minden helyiségben. Igényesebb festési elvárások esetén külön glettelés szükségessé válhat, amely külön térítés ellenében készül (pl.: Q3- as, Q4-es felületi minőség), amely a teljes felület átglettelését és csiszolását jelenti. A válaszfalak készülhetnek műszakilag egyenértékű gipszkarton falból is.

Budapest, 2021.05.21.

Kérdése van, tájékoztatást szeretne kérni?

Lépjen velünk kapcsolatba!

Érdeklődés